Robert Lukkenaer (1965) is een ervaren IT-projectmanager. Tijdens de studie aan de HTS (industriële automatisering) werd een stevig fundament gelegd. Als jongste van het jaar afgestudeerd was ik min of meer gedwongen om een inhoudelijke baan te zoeken (wie koopt iets van een 22 jarige?). In mijn eerste baan als programmeur heb ik meegebouwd aan luchthaven informatiesystemen die vervolgens over de hele wereld (meestal met mijn hulp) opgestart moesten worden. In je eentje aan de andere kant van de wereld een probleem oplossen maakte mij behoorlijk zelfstandig & creatief.
In mijn tweede baan (als consultant bij Intercai) leerde ik projecten managen. Hoe maak je een plan, hoe koop je diensten in en hoe stuur je de leveranciers aan.
In 1996 werd het tijd voor een eigen onderneming en heb ik Passage Projects opgezet. We produceerden en verkochten content management systemen (nu struikel je er over, ook deze site is in wordpress gebouwd) maar toen was het nieuw. In 2004 is Passage Projects gefuseerd met Intraworks Solutions, een leverancier van zorg informatiesystemen (EPD). Ik heb de 2 bedrijven geïntegreerd en tot 2008 geleid.
In 2008 heb ik een jaartje vrij genomen om over de wereld te reizen en een coachingsopleiding te doen. Na een jaar begon het toch weer te kriebelen en werd ik Development manager bij Onguard. Na een jaar waren we op elkaar uitgekeken en werd ik managing consultant bij Strict.
Vanaf 2013 ben ik zelfstandig projectmanager op het gebied van transities en transformaties (met name IT-Infrastructuur, datacenters, netwerken). Ik was o.a. projectmanager van het nieuwe nationaal HPC  (high Performance Computing) datacenter van SURFsara (2014 – 2016).

Ik woon in Loenen aan de Vecht samen met vrouw en hond, in mijn vrije tijd doe ik graag aan sport (roeien en fietsen) en houtbewerking.